Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O UPRAVLJANJU OTPADOM: Predviđena potpuna zabrana upotrebe plastičnih kesa i prekršajne kazne od hiljadu do 40 hiljada eura za pravna lica, ali za ona koja prodaju, a ne i ona koja stave na tržište plastične kese za jednokratnu upotrebu

Iako je Crna Gora po Ustavu, između ostalog, ekološka država, svaki građanin godišnje koristi oko 730 plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu, dok stanovnici Austrije u istom periodu potroše po 48 kesa.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O CENTRALNOM REGISTRU STANOVNIŠTVA: Rasprava će trajati do 2. Oktobra 2019. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o centralnom registru stanovništva i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim subjektima, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI PORESKE UPRAVE I ZAJEDNICE OPŠTINA: Sporazum će obezbijediti efikasnije utvrđivanje, naplata i kontrola lokalnih javnih prihoda i podizanje nivoa poreske discipline

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša i generalni sekretar Zajednice opština Refik Bojadžić, potpisali su Sporazum o saradnji, kojim će se obezbijediti efikasnije utvrđivanje, naplata i kontrola lokalnih javnih prihoda i podizanje nivoa poreske discipline.

Više

NEOPHODNO FORMIRATI JEDINSTVENO TIJELO VJEŠTAČENJA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

U Crnoj Gori je neophodno formirati jedinstveno tijelo vještačenja, kada je oblast invalidnosti u pitanju, koje bi osobama sa invaliditetom (OSI) olakšalo postupak ostvarivanja prava shodno zakonskoj regulativi, ocijenjeno je na nacionalnom forumu Caritasa Crne Gore.

Više