Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Javna rasprava produžena do 15. septembra 2018. godine

Ministarstvo rada i socijalnog staranja obavještava javnost da ne stoje navodi Sindikata uprave i pravosuđa da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju ukida beneficirani staž i da će zaposleni na beneficiranim radnim mjestima u vojsci, policiji i vatrogasci ići u penziju sa 65 godina života.

Više

U PRIPREMI ZAKON O FISKALIZACIJI: Svaka faktura će morati na odobrenje u Poresku upravu

Novi zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, o čijem će se nacrtu javna rasprava povesti u septembru, sve su prilike da je dizajniran kao još jedna biznis barijera. Radi se, naime, o zakonu koji propisuje da se fiskalne kase zamijene kompjuterima i da Poreska uprava odobri svaku transakciju prije nego što bude sprovedena.

Više

PROMOVISATI SEZONSKO ZAPOŠLJAVANJE

Ukupan poslovni ambijent u Crnoj Gori je povoljan, ali postoji prostor za poboljšanje i elimisanje barijera koje se odnose na brojne takse, veliku opterećenost troškovima rada, sivu ekonomiju i nedovoljnu fleksibilnost tržišta rada, ocijenjeno je u Privrednoj komori (PKCG).

Više

20. AVGUSTA 2018. GODINE AUKCIJA DRŽAVNIH ZAPISA

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih 25,1 milion eura, peta ovogodišnja, biće održana u ponedjeljak, 20. avgusta 2018. godine. Iz Centralne banke (CBCG) su saopštili da se ponude mogu dostavljati do ponedjeljka do 12 sati.

Više

CENTRALNA BANKA: Prosječna likvidna sredstva 946,5 miliona eura

Prosječna likvidna sredstva banaka u maju iznosila su 945,6 miliona EUR, što je 3,6 odsto više nego u aprilu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Prosječna likvidna sredstva u maju su u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 11,4 odsto.

Više