Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Neophodno smanjenje broja prvostepenih sudova

U Crnoj Gori ima dvostruko više sudova i sudija od evropskog prosjeka, zbog čega druga faza racionalizacije pravosudne mreže treba da bude fokusirana na smanjenje broja prvostepenih sudova, saopšteno je na predstavljanju Izvještaja Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Više

ZAKON O RAČUNOVODSTVU: Inicijativa da se Zakon dopuni odredbom da potpisnici finansijskih izvještaja moraju imati profesionalne računovodstvene sertifikate. Ovaj zahtjev, nije u suprotnosti sa Direktivom EU o uslugama, te ne bi predstavljao biznis barijeru

Zakon o računovodstvu ("Sl. list CG", br. 52/2016) treba dopuniti odredbom da samo osobe sa profesionalnim računovodstvenim sertifikatom treba da potpisuju finansijske izvještaje, a što je pozitivna međunarodna praksa u 14 zemalja EU, ocijenili su generalni sekretar Instituta sertifikovanih računovođa (ISRCG) Igor Pavićević i izvršni direktor revizorsko-konsultantske kuće BDO Podgorica Zdravko Gardović.

Više

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA NACIONALNE INVESTICIONE KOMISIJE: Usvojena Metodologija za izbor i prioritizaciju infrastrukturnih projekata kojom se uspostavlja jedinstven sistem prioritizacije projekata koji će, pored nacionalnih, moći da ispune i evropske standarde, čime će se olakšati pristup finansijskim izvorima i fondovima Evropske unije i ostalih razvojnih finansijskih institucija

Vlada Crne Gore je razvoj infrastrukture, posebno one koja će Crnu Goru povezati sa regionom i Evropom i učiniti je dostupnijom, definisala kao jedan od stubova ekonomske politike, ukazao je predsjednik Vlade Duško Marković na drugoj sjednici Nacionalne investicione komisije kojom je predsjedavao.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Aukcija državnih zapisa 20. februara 2017. godine

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih 40,35 miliona eura, druga ovogodišnja, biće održana u ponedjeljak, 20. februara 2017. godine.

Više

PET KANDIDATA ZA ČLANA SENATA DRŽAVNE REVIZORSKE INSTITUCIJE

Na konkurs za člana Senata Državne revizorske institucije (DRI) prijavilo se pet kandid

Više

OD 16. FEBRUARA 2017. GODINE ZABRANJEN RIBOLOV NA SKADARSKOM JEZERU DO POBOLJŠANJA HIDROLOŠKIH PRILIKA

Na Skadarskom jezeru će od 16. februara 2017. godine biti zabranjen ribolov zbog niskog vodostaja, saopšteno je iz Javnog preduzeća nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG).

Više