Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Podatake o obavljenom prometu dostavljaju svi koji se bave prometom proizvoda i usluga

Crnogorske kompanije koje promet proizvoda i usluga ne naplaćuju u gotovini, prema novom Zakonu o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ("Sl. list CG", br. 46/2019) neće imati obavezu posjedovanja fiskalnih kasa, već će poslovne sisteme morati da prilagode nadgradnjom softerskog rješenja, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više

IZMJENE ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Ukida se dopunsko zdravstveno osiguranje

U Crnoj Gori će biti ukinuto dopunsko zdravstveno osiguranje, predviđeno je izmjenama Zakona, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Cilj Zakona nije kažnjavanje već očuvanje i zaštita zdravlja svih građana

Počela je primjena Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019) kojim je beskompromisno zabranjeno konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom javnom i radnom prostoru. Ministarstvu zdravlja, kako su saopštili, nije cilj kažnjavanje i prikupljanje prihoda po osnovu kazni, već zdravlje svakog pojedinca.

Više