Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD: Privremena obustava neposrednog prijema podnesaka u Ustavnosudskoj pisarnici i arhivi, počev od 20. jula 2020. godine

Uvažavajući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprječavanja, suzbijanja, zaštite zdravlja i daljeg širenja bolesti prouzrokovane koronavirusom (COVID-19), Ustavni sud Crne Gore, privremeno, počev od 20. jula 2020. godine, od stranaka neće primati podneske neposredno u Ustavnosudskoj pisarnici i arhivi.

Više

CENTRALNA BANKA CG: U porastu broj blokiranih preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju juna u blokadi bilo 18,52 hiljade preduzeća i preduzetnika, 0,65 odsto više nego u maju.

Više

INVESTICIONO-RAZVOJNI FOND: U pripremi posebne kreditne linije

Uloga Investiciono-razvojnog fonda će u narednom periodu biti značajno veća, u pripremi je set posebnih kreditnih linija, kojima ćemo pokušati da omoguće smanjenje negativnih posljedica na ekonomiju Crne Gore od uticaja pandemije, ukazao je za predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević.

Više

POTEŠKOĆE U POSLOVANJU ZBOG EPIDEMIJE KORONA VIRUSA: Svako drugo preduzeće očekuje poteškoće

Svako drugo preduzeće očekuje poteškoće u poslovanju zbog epidemije korona virusa, pokazalo je istraživanje Instituta za strateške studije i projekcije koje je urađeno u junu. Više od polovine anketiranih predstavnika preduzeća smatra da neće morati da smanje broj zaposlenih, dok petina nije sigurna kakvu će odluku morati da donese. Svako treće preduzeće očekuje pad ekonomije u narednom periodu od pet do sedam procenata.

Više