Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKONI O INOVACIONOJ DJELATNOSTI I O PODSTICAJNIM MJERAMA ZA RAZVOJ ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA: Zakoni predviđaju da start up-ovi budu oslobođeni poreza do pet godina, kako bi se olakšao početak poslovanja, te uspostavljanje Savjeta i Fonda za inovacije

Zakonom o inovacionoj djelatnosti ("Sl. list CG", br. 82/2020) i Zakonom o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija ("Sl. list CG", br. 82/2020), IT sektor će, kao glavna baza inovativnih preduzeća, konačno dobiti pažnju koju zaslužuje, ocijenio je osnivač DevClub zajednice programera, Dragan Čabarkapa.

Više

PREDLOZI ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KREDITNIM INSTITUCIJAMA I O IZMJENAMA ZAKONA O SANACIJI KREDITNIH INSTITUCIJA: Početak primjene zakona pomjeren na 1. januar 2022. godine

Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama. Na inicijativu Udruženja banaka izmjenama i dopunama je predviđeno odlaganje prvobitnog roka za početak primjene Zakona (1. januara 2021. godine) za 01. januar 2022. godine, kao i prilagođavanje rokova za postepeno usklađivanje sa Zakonom brojnih obaveza u poslovanju kreditnih institucija.

Više