Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću

Vlada Crne Gore je na 117. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za I kvartal 2019. godine. Ukupna realizacija Programa rada Vlade za I kvartal 2019. godine iznosi 85,3 odsto, dok se većina preostalih obaveza nalazi u završnoj fazi obrade ili usaglašavanja sa Evropskom komisijom.

Više

IZDVOJENA SUDIJSKA MIŠLJENJA: U presudama Evropskog suda uglavnom nema izuzetih mišljenja sudija Ustavnog suda CG

Sudije Ustavnog suda uglavnom su uskraćene da njihova izdvojena mišljenja u pojedinim predmetima budu sastavni dio javno objavljene odluke, a to se posljednji put desilo i sa predmetom Ljuba Bigovića za koga je Sud u Strazburu utvrdio da mu je država povrijedila pravo na zadovoljavajuće uslove pritvora.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU I OBEZBJEĐENJU: Za 5 godina javni izvršitelji imali 350.000 predmeta

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin ocijenio je da pet godina nakon početka rada javnih izvršitelja, građani, privrednici i investitori svjedoče znatno bržem i efikasnijem ostvarenju prava i povoljnijem ambijentu za poslovanje.

Više