Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 9. jula 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Proljećnu analizu makroekonomskih kretanja i strukturnih reformi – 2020. Analizom je obuhvaćena realizacija ekonomske politike u 2019. i u I kvartalu 2020. godine, odnosno, dat je osvrt na ostvarenja i kretanja makroekonomskih parametara (BDP, cijene, tržište rada, monetarni i eksterni sektor) i javnih finansija. Istovremeno, dat je pregled sektorskih politika i najznačajnijih strukturnih reformi realizovanih u 2019. i dosadašnjem periodu 2020. godine.

Više

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Oštrije mjere za dolazak iz Srbije nekomercijalnim i povremenim letovima

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je da zbog izuzetno složene epidemiološke situacije u Republici Srbiji, pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru lica iz Srbije koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija).

Više

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Povodom Dana Državnosti neradni dani 13. i 14. jul 2020. godine

Povodom predstojećeg državnog praznika Dana Državnosti Crne Gore, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost:

Više

GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE: Rad sa strankama isključivo putem klasične ili elektronske pošte

Kako su u Crnoj Gori na snazi mjere zaštite od koronavirusa, u skladu s kojima je svaka institucija definisala specifične režime rada, obavještavamo vas da će u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore, od četvrtka, 9. jula 2020. godine sve dok mjere budu trajale, biti obustavljen rad sa strankama.

Više

PORESKA UPRAVA: Odgođena naplata 45 miliona eura poreza

Oko 10.000 poreskih obveznika odgodilo je naplatu prispjelih obaveze u ukupnom iznosu od 45 miliona eura, ukazala je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

Više

EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ: Za mala i srednja preduzeća 85 miliona eura pomoći

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija (EU) povećavaju podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) na Zapadnom Balkanu, pružanjem dodatnog finansiranja, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Više