Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRTI ZAKONA O MEDIJIMA I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU: Garantovanje slobode izražavanja shodno standardima Savjeta Evrope i Evropske unije, kao i slobode medija i bezbjednosti novinara

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru i Nacrt zakona o medijima predloženi su za drugi kvartal 2019. godine. Revizija ovih zakona nije proizvod "nedorečenosti i nedostataka", već zbog dodatnog snaženja u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim komparativnim praksama, navodi se u odgovoru Ministarstva kulture Odboru za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Predviđene strože kazne, dok će za određene prekršaje biti fiksno propisana i zatvorska kazna

Rigoroznija kaznena politika, koja bi umnogome doprinjela povećanju bezbjednosti na putevima, osnovna je karakteristika Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji bi uskoro trebalo da bude usvojen.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VANPARNIČNOM POSTUPKU: Rasprava traje 20 dana

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku.

Više

JAVNA RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O LEGALIZACIJI ISPRAVA U MEĐUNARODNOM PROMETU: Rasprava traje 20 dana

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o legalizaciji isprava u međunarodnom prometu i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o legalizaciji isprava u međunarodnom prometu.

Više