Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VIŠE DRŽAVNO TUŽILAŠTVO U PODGORICI: Novoizabrani državni tužioci položili zakletvu

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, zakletvu su položili novoizabrani državni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici: Tanja Deretić Čolan, Grujo Radonjić i Zoran Vučinić.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE: Javna rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

PRAVILNICI O INDIKACIJAMA I NAČINU KORIŠĆENJA MEDICINSKE REHABILITACIJE U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU SPECIJALIZOVANU MEDICINSKU REHABILITACIJU I O OSTVARIVANJU PRAVA NA MEDICINSKO-TEHNIČKA POMAGALA: Više pomagala i prava na rehabilitaciju na teret sredstava zdravstvenog osiguranja

Donijet je Pravilnik o indikacijama i načinu korišćenja medicinske rehabilitacije u zdravstvenim ustanovama koje obavljaju specijalizovanu medicinsku rehabilitaciju ("Sl. list CG", br. 81/2016) sa Listom bolesti, bolesnih stanja i posledica povreda za korišćenje medicinske rehabilitacije i Pravilnik o ostvarivanju prava na medicinsko-tehnička pomagala ("Sl. list CG", br. 82/2016) sa Listom medicinsko-tehničkih pomagala.

Više

CRNA GORA PRODUŽILA ČLANSTVO U MEĐUNARODNOM SAVJETU ZA MASLINU: Sporazum je stupio na snagu 1. januara 2017. godine i biće na snazi narednih deset godina

Crna Gora produžila je članstvo u Međunarodnom savjetu za maslinu (International Olive Council), čime je sektoru maslinarstva omogućen dalji razvoj, kroz usaglašavanje sa EU stadardima, razmjenu znanja, iskustva, edukaciju i usavršavanje stručnjaka. Nastavak saradnje sa Međunarodnim savjetom za maslinu ozvaničen je krajem prošle godine u Njujorku, potpisivanjem Sporazuma o maslinovom ulju i stonim maslinama.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE - Tekst propisa

Član 35 Predloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore propisuje da će Predlog zakona stupiti na snagu u roku od osam dana od dana objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Više