Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijet veći broj odluka

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 8. oktobra 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o potrebi nabavke lijeka remdesivir za liječenje oboljelih od COVID-19 i Informaciju o zaključivanju Sporazuma o preuzetoj obavezi po modelu opcione kupovine vakcine protiv COVID-19. Nabavkom, ukupne procijenjene vrijednosti veće od 2,5 miliona eura omogućeno je da Crna Gora bez čekanja i naknadnog prijavljivanja dobije potrebnu količinu vakcina kada ona bude proizvedena.

Više

IZVJEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE O NAPRETKU CRNE GORE ZA 2020. GODINU: Ministarstvo nauke najbolje ocijenjeno

Ministarstvo nauke Crne Gore u godišnjem izvještaju o napretku Evropske Komisije za CG za 2020. godinu, koji je prezentovan juče u Briselu, najbolje je ocijenjen resor u Vladi Crne Gore. Komisija bilježi dobar nivo pripreme u ovom sektoru, ali i dobar napredak.

Više

EU INTEGRACIJE: Napredak u oblastima trgovine

Dalji napredak Crne Gore u oblastima trgovine, carine, industrije i poreza put je prema ekonomskom jačanju i punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, poručeno je na sastanku Pododbora za trgovinu, industriju, carine i poreze, a kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore.

Više

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU SA EVROPSKOM KOMISIJOM: Odobrena tranša od 30 miliona eura

Evropska komisija je potpisala sa Crnom Gorom Memorandum o razumijevanju i obezbijedila prvu tranšu izuzetno povoljnih kreditnih sredstava u vrijednosti od 30 miliona eura, namijenjenih za ograničavanje ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom korona virusa.

Više