Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TAJNOSTI PODATAKA: Mreža za afirmaciju nevladinog sektora ukazuje da je Predlog zakona suprotan Ustavu CG i međunarodnim standardima

Vladin Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka je suprotan Ustavu Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI) i međunarodnim standardima i predstavlja pokušaj da se kompletna izvršnu vlast uredi po ugledu na Agenciju za nacionalnu bezbjednost i sakriju svi podaci koji mogu otkriti korupciju ili druga kršenja zakona, smatraju u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU RTCG: Harmonizacija medijskog zakonodavstva sa najboljim standardima Savjeta Evrope i Evropske unije i praksama u ovoj oblasti

Ministarstvo kulture, Misija OEBS-a u Crnoj Gori, Savjet Evrope i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovali su u petak, 8. marta 2019. godine u Podgorici okrugli sto na temu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Unija poslodavaca ukazuje da pojedine novine mogu ugroziti poslovanje i opstanak privrednih subjekta u tom sektoru

Završena je javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, a iz Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) napominju da pojedine novine koje se ovim nacrtom predlažu mogu u značajnoj mjeri ugroziti poslovanje i u krajnjem opstanak privrednih subjekta u tom sektoru.

Više

PREDLOG ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU LICA ISTOG POLA: Očekuje se usvajanje Zakona

Istopolne porodice su dio crnogorske stvarnosti – zaključeno je sinoć na diskusiji koja je održana u susret usvajanju Predloga zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, a koja je organizovana u sklopu promocije knjige "Anja+Gru=Mio: umetnost roditeljstva".

Više