Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Za kršenje epidemioloških mjera kazne za građane do 2.000, za firme 20.000 eura

Ministarstvo zdravlja predložilo je Skupštini Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima se uvodi pečatiranje i zatvaranje privrednih objekata od tri do 30 dana, povećanje kazni i do četiri puta i uključivanje komunalnih inspektora u kontrolu sprovođenja mjera za suzbijanje epidemije virusa korona. Iz Uprave za inspekcijske poslove su saopštili da su tokom januara svi njihovi inspektori obavili skoro 8.000 pregleda i kontrola u cilju sprečavanja kršenja javno-zdravstvenih mjera.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA: Popis najvjerovatnije krajem godine

Popis stanovništva će se najvjerovatnije održati na jesen, a tačan datum će se odrediti Zakonom o popisu stanovništva koji treba da utvrdi Vlada Crne Gore.

Više

JOŠ RANO ZA PROCJENU ŠTETE U BANKARSKOM SISTEMU

Crnogorski bankarski sistem je, potpomognut mjerama za ublažavanje negativnih posljedica pandemije koronavirusa, uspio da adekvatno odgovori na vanredne okolnosti, ali je još rano za procjenu stvarne štete, saopštio je glavni izvršni direktor Adiko banke, Kristof Šoen.

Više

SAVEZ SINDIKATA CG: Minimalna zarada da bude 60% prosječne

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica pozdravlja svako povećanje minimalne zarade, i podsjeća da su predlagali da se ono poveća na 60 odsto prosječne zarade, što bi iznosilo oko 314 eura. Stoga će, kako je rekao, zahtijevati da minimalna zarada bude 60 odsto prosječne.

Više