Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD CG: Najstariji sudija da sprovede pripremne aktivnosti za izbor predsjednika Ustavnog suda

Na sjednici Ustavnog suda, održanoj 6.11.2020. godine, između ostaloga, sudije Ustavnog suda su jednoglasno odlučile da najstariji sudija Ustavnog suda sprovede pripremne aktivnosti za izbor predsjednika Ustavnog suda.

Više

ZAKON O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona

Centar za građanske slobode CEGAS, podnio je Ustavnom sudu Crne Gore Inicijativu za ocjenu ustavnosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Sl. list CG", br. 12/2018 i 64/2020) koji govori o slobodi okupljanja. Smatraju da je otvaranje mogućnosti da se sloboda okupljanja privremeno suspenduje u toku trajanja vanredne situacije naredbama Ministarstva zdravlja, direktno u suprotnosti sa Ustavom. Izvršni direktor Boris Marić dodaje da se ta sloboda, kao osnova demokratskog društva, mora zaštititi.

Više

ZAKON O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: U starosnu penziju treba da ide 30 sudija

Čak 30 sudija u Crnoj Gori je ispunilo uslove za starosnu penziju, pa im je sudijska funkcija morala prestati na osnovu člana 121 Ustava Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI) i člana 105 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama ("Sl. list CG", br. 11/2015, 28/2015 i 42/2018), saopšteno je iz NVO Akcija za ljudska prava (HRA).

Više

POČEO SA RADOM PORTAL ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

Samouslužni EFI portal (SEP), izrađen za potrebe projekta elektronske fiskalizacije, dostupan je za krajnje korisnike, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više