Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Predviđena novčana kazna od 1.500 do 20.000 eura za pravno lice trgovca, za odgovorno lice u pravnom licu od 200 do 2.000 eura i za preduzetnika od 450 do 6.000 eura, ukoliko se ne pridržavaju utvrđenih i istaknutih cijena

Centru za zaštitu potrošača dnevno stigne oko 30 pritužbi građana koje se uglavnom odnose na kvalitet odjeće i obuće, ispravnost telefona i drugih tehničkih uređaja, namještaja i drugih proizvoda, a u toku ljetnjih mjeseci taj broj je neznatno veći, rekla je pravna savjetnica u CEZAP-u Jasna Božović.

Više

ZAKON O KOMUNALNOJ POLICIJI: Komunalna policija ima ovlašćenje za upotrebu ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom

Podgorička komunalna policija u narednom periodu kontrolisaće da li prevoznici koji prevoze drva za ogrijev imaju cerade na kamionima.

Više

NACRT ZAKONA O KREDITNIM INSTITUCIJAMA: Klijenti koji ne budu zadovoljni postupcima banaka i mikrofinansijskih institucija podnosiće prigovore Centralnoj banci umjesto bankarskom ombudsmanu

Klijenti koji ne budu zadovoljni postupcima banaka i mikrofinansijskih institucija (MFI) podnosiće prigovore Centralnoj banci (CBCG) umjesto bankarskom ombudsmanu. Ta novina sadržana je u Nacrtu zakona o kreditnim institucijama koji bi Vlada trebalo da usvoji do kraja ove godine i čija je primjena planirana za narednu godinu.

Više