Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA: Popis nemoguće organizovati u aprilu 2021. godine

Popis stanovništva u Crnoj Gori nemoguće je organizovati u aprilu, kako je prvobitno planirano, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu i više proceduralnih stvari koje nijesu završene. Prijedlog budžeta će se naći pred poslanicima tek u martu, a osim tog akta ključni preduslov za realizaciju popisa je usvajanje Zakona, ali i epidemiološka situacija.

Više

OMOGUĆENO ELEKTRONSKO PRIJAVLJIVANJE DAŽBINA NA AKCIZNE PROIZVODE

Privrednici od januara ove godine imaju mogućnost elektronskog prijavljivanja dažbina na akcizne proizvode. Nacionalna aplikacija za akcize, koju je uradila Uprava carina uz podršku EU, trebalo bi da doprinese efikasnijoj naplati akciza, povećanju budžetskih prihoda i borbi protiv sive ekonomije.

Više

UPRAVA CARINA CG: U decembru naplaćeno 62,26 miliona eura

Uprava carina je u decembru prošle godine naplatila 62,26 miliona eura prihoda, što je 9,88 odsto manje u odnosu na isti period 2019.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Prepolovljena dobit banaka

Komercijalne banke, prema preliminarnim rezultatima poslovanja, ostvarile su dobit od 22,7 miliona eura na kraju prošle godine, što je za više od polovinu manja dobit nego na kraju 2019. godine, kada su bile u plusu od 48,6 miliona eura.

Više