Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o računovodstvu u javnom sektoru

Vlada Crne Gore je na 133. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o računovodstvu u javnom sektoru sa Izvještajem s javne rasprave kojim se, u cilju boljeg upravljanja javnim finansijama, uređuje način i organizacija vođenja računovodstva u javnom sektoru, finasnijska izvještavanja i druga pitanja od značaja u ovoj oblasti.

Više

ZAKON O RADU: Izmjenama Zakona uvesti kategoriju stalnih sezonskih radnika

Manjak domaće radne snage tokom ljetnje sezone, problem je sa kojim se Crna Gora suočava iz godine u godinu. Nema ih i ne valjaju, kažu poslodavci; uslovi su loši, tvrde radnici.

Više

PORESKA UPRAVA I UPRAVA CARINA: Naplata prihoda premašila planove

Poreska uprava (PU) je od početka godine naplatila bruto iznos od 746,1 milion eura, što je devet odsto više nego u istom periodu prošle godine. I Uprava carina je od januara do avgusta naplatila skoro 537 milona eura, čime je ostvaren rast prihoda od 31,8 miliona eura, odnosno 6,3 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Više