Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu i Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2018. godinu

Vlada Crne Gore je na 66. sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu i Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2018. godinu.

Više

USVOJEN STRATEŠKI PROGRAMSKI OKVIR ZA INKLUZIVNI I ODRŽIVI INDUSTRIJSKI RAZVOJ CG

Vlada Crne Gore i Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) usvojili su prvi Strateški programski okvira (SPO) za inkluzivni i održivi industrijski razvoj Crne Gore za period 2017-2021. Sa projektovanim budžetom od 21 milion eura, to je ambiciozan program promjena koji predviđa fokusiranu intervenciju i tehničku pomoć u oblasti jačanja industrijske konkurentnosti, podsticanja ruralnog razvoja i kreiranje poslova, i uvođenju održivih politika zaštite životne sredine i energetskog upravljanja, saopšteno je iz SisSistema UN-a u Crnoj Gori.

Više

MEĐUNARODNI MONETARNI FOND: CG da uvede ekološki porez i smanji namete na zarade

Međunarodni monetarni fond (MMF) smatra da je Vlada uradila u prethodnoj godini dosta na unapređenju javnih finansija i da su makroekonomski izgledi države pozitivni, ali da zbog velikog nivoa javnog duga treba nastaviti sa fiskalnom disciplinom.

Više

PORESKA UPRAVA: Raste naplata prihoda u 2018. godini

Poreska uprava ostvarila je u februaru naplatu prihoda u ukupnom bruto iznosu od 71.047.266,08 eura, što je za pet miliona iznad ostvarenja iz februara 2017. godine, odnosno četiri miliona eura iznad plana naplate za ovaj period.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA U SASTAV RADNE GRUPE ZA IZRADU PREDLOGA ZAKONA O INVAZIVNIM VRSTAMA

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG" br. 7/2012), Ministarstvo održivog razvoja i turizma upućuje

Više