Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Opštine treba da usvoje odluke za plaćanje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte, koje treba da omoguće plaćanje na 240 mjesečnih rata, a iznos zavisi od zone i kvadrature. Mnoge opštine to još nijesu uradile

Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalnih objekata je 15. jul 2018. godine i neće biti produžavan. Ovaj rok je prekluzivan, što znači da istekom roka ne postoji mogućnost legalizacije, navedeno je iz Ministarstva održivog razvoja na pitanje da li su zadovoljni dosadašnjim interesovanjem građana i da li će rok biti produžen.

Više

POSTEPENO UKIDANJE PORESKIH IZUZEĆA U CILJU POTPUNOG USKLAĐIVANJA SA PRAVNOM TEKOVINOM EU

Evropska komisija (EK) je u cilju jačanje državnih finansija dala preporuku Vladi da sagleda smanjenja poreskih izuzeća, ali izvršna vlast za sada neće ukidati niže poreske stope i olakšice za povlašćene djelatnosti i kompanije.

Više

NAPREDNA PRIMJENA DIREKTIVA IZ OBLASTI ENERGETIKE

Crna Gora je daleko najbolja država u preuzimanju i implementaciji svih direktiva iz oblasti energetike i jedina je članica Energetske zajedice koja nema nijedan prekršajni postupak, ukazao je direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač.

Više

DRUGI KRUG OBUKE ZA UPOTREBU SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA: Prijave se dostavljaju do 31. marta 2018. godine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove pozivaju korisnike sredstava za zaštitu bilja da se prijave za pohađanje obuke za upotrebu ovih sredstva.

Više