Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Uprkos teškim uslovima, rezultati sudova dobri

Iako sudovi nijesu nikada radili u težim uslovima od trenutnih, prouzrokovanih koronavirusom, ostvareni rezultati su dobri i mjerljivi, ocijenila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Ko ne fiskalizuje račun kazna do 40.000€. Najveća kazna je predviđena i ako obveznik fiskalizacije ne koristi fiskalni servis u off-line modu

Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 73/2019 - dalje: Zakon) predviđa rigorozne kazne, čak i do 40.000 eura, za sve koji striktno ne poštuju pravila fiskalizacije.

Više

ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Investiciono-razvojni fond da poštuje Zakon

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) ocijenila je da je Investiciono-razvojni fond (IRF) nije poštovao Zakon o slobodnom pristupu informacijama ("Sl. list CG", br. 44/2012 i 30/2017) kada je odlučivao o zahtjevu NVO Instituta alternativa (IA) da im dostavi set informacija iz domena svoga rada.

Više