Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Nacrt zakona dostupan javnosti, javna rasprava od 3. septembra 2018. godine

Postojeći model fiskalizacije koji se zasniva na hardverskom rješenju složen je i donekle zastario u pogledu poslovnih procesa i procedura. Uključen je veliki broj aktera (serviseri, distributeri, poreski službenici…), a evidencija postojećih fiskalnih kasa nije odgovarajuća. Brojna prateća dokumentacija i evidencije iz nadležnosti poreskog organa ne pružaju dovoljne informacije u smislu nadzora poreskih obveznika.

Više

MONTENEGRO BIZNIS ALIJANSA PODRŽAVA UVOĐENJE EKONOMSKOG DRŽAVLJANSTVA

Prije više od deceniju Montenegro Biznis Alijansa (MBA) je pokrenula priču o ekonomskom državljanstvu, svjesna značaja uvođenja ovog programa za razvoj naše ekonomije, a priča je ponovo aktuelna poslednjih dana što je dobro i što budi nadu da ćemo konačno realizovati ovaj program koji, objektivno, i nije trebalo previše odlagati, saopštili su iz MBA.

Više

MEĐUNARODNI MONETARNI FOND I SVJETSKA BANKA: Smanjenje akciza može povećati deficit

Svjetska banka i MMF upozorili su Vladu da redefinisanjem akcizne politike i izmjenama akciznih stopa može biti dovedeno u pitanje ostvarenje planirane naplate prihoda po tom osnovu, što bi moglo imati negativne efekte na deficit budžeta, rečeno je iz Ministarstva finansija u odgovoru na pitanje što konkretno znači "prećutna saglasnost ovih međunarodnih institucija" na nedavno usvojeni rebalans budžeta.

Više