Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ALTERNATIVNOM RJEŠAVANJU SPOROVA: Podzakonskim aktom propisane nagrade za medijaciju i evaluaciju u raznim građansko-pravnim i imovinskim sporovima

Vlada Crne Gore donijela je uredbu kojom je odredila nagrade za medijaciju i evaluaciju u raznim građansko-pravnim i imovinskim sporovima koji se mogu riješiti i bez sudova. Prema tom propisu, koji je upravo stupio na snagu, medijatoru spora pripada nagrada do 85 eura, a evaluatoru čak 545 eura.

Više

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Ko ne prijavi adaptaciju objekta kazna do 40.000 eura

Ministarstvo održivog razvoja i turizma upozorilo je građane da moraju prijavljivati adaptaciju objekata, i da adaptaciju nipošto ne smiju miješati sa rekonstrukcijom. Ukoliko se ne prijavi adaptacija, a inspekcija to dokumentuje, slijedi kazna od 500 do 40.000 eura, u zavisnosti da li je u pitanju fizičko ili pravno lice.

Više

PROCEDURA OSTVARIVANJA NAKNADE ŠTETE ZBOG KVARA NA ELEKTRODISTRIBUTIVNOJ MREŽI

Ukoliko zbog kvara na elektrodistributivnoj mreži i prekida u isporuci električne energije dođe do oštećenja na električnim uređajima, aparatima u domaćinstvu ili drugoj pokretnoj ili nepokretnoj imovini, građani imaju pravo da od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema traže odštetu.

Više

ODLUKA O PRIVREMENIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE NEGATIVNIH UTICAJA EPIDEMIJE ZARAZNE BOLESTI COVID 19 NA FINANSIJSKI SISTEM: Moratorijum u drugom krugu najviše koristili oni sa uslugama smještaja i hrane, građevinarstva i trgovine

Ukupni krediti čija je otplata stopirana u okviru drugog moratorijuma iznose 176,322 miliona eura i predstavljaju 6,03 odsto ukupnih (bruto) kredita, odgovoreno je u Centralnoj banci Crne Gore (CBCG).

Više