Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Ublažene mjere za ulazak u CG iz država regiona i za državljane CG koji na kratko putuju u zemlje regije

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), da u skladu sa epidemiološkom situacijom u državama okruženja, ublaži uslove ulaska u Crnu Goru rezidenata država regiona i naših državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susjedstva.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANjU: Počela isplata povećanih staračkih naknada u poljoprivredi

3. septembra 2020. godine počela je isplata staračkih naknada u poljoprivredi koje su povećane za 13,16%, sa 64,41 na 72,89 eura, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju ("Sl. list CG", br. 80/2020), kojim je povećan iznos minimalne penzije, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Više

PORESKA UPRAVA CG: Otvoren mejl za komunikaciju na temu elektronske fiskalizacije

U cilju što kvalitetnije i blagovremene pripreme za produkcionu fazu elektronske fiskalizacije, kao i radi pružanja podrške poreskim obveznicima tokom realizacije projekta, Poreska uprava je otvorila posebnu e-mail adresu za komunikaciju s poreskim obveznicima na ovu temu.

Više

ZBOG KORONE NEZAPOSLENOST PORASLA 20 ODSTO: Najvećem broju lica radni odnos je prestao zbog isteka rada na određeno radno vrijeme

Od uvođenja mjera za suzbijanje epidemije novog korona virusa 15. marta ove godine došlo je do povećanja nezaposlenosti za 7.446 lica ili 20,99 odsto, ukazao je pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje u Sektoru za evidencije i istraživanja u oblasti zapošljavanja Goran Bubanja.

Više