Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUDSKI PRIPRAVNICI NEĆE DOBITI NEISPLAĆENE ZARADE: Vrhovni sud izdao uputstvo nižim sudovima da ne presuđuju u korist pripravnika

Pripravnici koji su pripravnički staž odradili u sudovima u periodu od 2010. do kraja 2016. godine i koji su ostali uskraćeni za dio zarada po tom osnovu, neće dobiti zarađeni novac, jer je Vrhovni sud izdao dopis svim sudovima da ne presuđuju u korist pripravnika.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O STEČAJU

Iz Komore stečajnih upravnika Crne Gore saopštili su prethodno da su dva puta ovog mjeseca pozivali ministarku ekonomije Dragicu Sekulić da ih uključi u radnu grupu koja će raditi predlog izmjena i dopuna Zakona o stečaju

Više

POGLAVLJE 16 – OPOREZIVANJE: Poreska uprava regionalni lider u realizaciji preporuka

Crnogorska Poreska uprava (PU) je regionalni lider u realizaciji preporuka iz poglavlja koje se odnosi na oporezivanje i posvećenosti ostvarivanju ciljeva, saopštila je rukovodilac jedinice Generalnog direktorata za oporezivanje i carinsku uniju u Evropskoj komisiji (EK), Barbara Branki Gardinal.

Više

MONSTAT: U porastu promet robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u aprilu je u odnosu na isti mjesec prošle godine bio veći 6,4 odsto u tekućim cijenama i 4,7 odsto u stalnim, pokazuju podaci Monstata. Statističari su naveli da je stopa prometa u trgovini na malo u periodu od januara do aprila u odnosu na isti period prošle godine veća 5,3 odsto u tekućim cijenama i 3,6 odsto u stalnim.

Više

FOND ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE: Za tri mjeseca na bolovanja izvdvojeno milion i po eura

U Crnoj Gori je od početka godine do 31. marta, pravo na bolovanje iskoristilo 4.310 građana, što je državu koštalo nepunih 1,5 miliona eura, saopštio je portparol Fonda za zdravstveno osiguranje FZO Amer Ramusović.

Više