Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojeno pet zakona, donijeta jedna Odluka

Na prvoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2017. godini održanoj 6. marta 2017. godine u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje usvojeni su:

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Ustavni sud nije naložio povraćaj novca građanima od takse za radio prijemnike u vozilima, kada je odlučio da je taksa neustavna, iako je bio ovlašćen Zakonom o Ustavnom sudu CG da to učini

• Institut za vladavinu prava (IVP) izražava zabrinutost što Ustavni sud Crne Gore nije naložio povraćaj novca građanima, kada je odlučio da je taksa od dva eura za radio prijemnike u vozilima neustavna, iako je bio ovlašćen zakonom da to učini. IVP napominje da je Ustavni sud 29. decembra 2016. odlučio da je taksa za radio prijemnike, u iznosu od dva eura neustavna, a koju su građani plaćali prilikom registracije vozila, koja je bila propisana Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima ("Sl. list CG", br. 33/2012 i 58/2014).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE: Preformulisan član 29 Nacrta zakona, koji se tiče krivičnog djela poruge, tako što je "precizirano biće krivičnog djela"

Ministarstvo pravde nije izbacilo iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore krivično djelo poruge, odnosno zaprijećenu zatvorsku kaznu za komentarisanje radova sudova i tužilaštava.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva ostaju iste u narednih 15 dana

Cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste u narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Cijena litra eurosupera 95 i 98 u naredne dvije sedmice iznosiće 1,29 eura, odnosno 1,33 eura.

Više