Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MOLBA ZA USLOVNI OTPUST U NADLEŽNOSTI VIŠIH SUDOVA

Ministarstvo pravde i podgorički Viši sud su u posljednjoj deceniji odobrili više od 1.000 molbi za uslovni otpust licima koja su se zbog izvršenja raznoraznih krivičnih djela našla iza rešetaka.

Više

ZAKON O JAVNIM IZVRŠITELJIMA: Zakon ne propisuje način, niti daje ovlašćenje javnom izvršitelju da može ispitivati vjerodostojnost isprava koje mu se podnose radi izvršenja, već je izvršitelj taj koji bi trebalo da primjeti da li je isprava falsifikat ili ne

Nedavni pokušaj skidanja skoro dva miliona eura sa računa opštine Bar falsifikovanim rješenjem o izvršenju, ali i raniji primjeri kada su javni izvršitelji uhapšeni zbog sumnje da su lažnim presudama pokušavali da naplate fiktivne dugove, nameću pitanje na koji način je moguće spriječiti zloupotrebe u postupku izvršenja.

Više

PORESKA UPRAVA BLOKIRA RAČUNE OPŠTINAMA, ZA PREDUZEĆA PREDLAŽE STEČAJ

Pet opština Pljevlja, Ulcinj, Berane, Bijelo Polje i Cetinje i lokalna preduzeća imaju poreske dugove, ne poštuju obaveze iz reprograma zbog čega je Poreska uprava najavila preduzimanje određenih mjera kako bi ih natjerala da odgovorno upravljaju lokalnim finansijama i da budu finansijski održive, na šta, kako su ukazali, insistira i MMF.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Do kraja 2019. godine evidencija Kreditnog registra upotpuniće se dugovima prema Elektroprivredi

Izmiren račun za struju do kraja godine biće još jedan od uslova za dobijanje kredita jer Centralna banka planira da evidenciju Kreditnog registra upotpuni sa dugovima prema Elektroprivredi.

Više