Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Data saglasnost na početak sportskih aktivnosti, konferencije za medije ubuduće utorkom i petkom

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, dalo saglasnost na izmjene naredbi Ministarstva zdravlja kako bi bio omogućen postepeni početak sportskih aktivnosti i to najprije individualni treninzi bez kontakta, zatim treninzi u grupama i konačno organizovanje takmičenja.

Više

POSLODAVAC PLAĆA RAZLIKU OD SUBVENCIJE DO PUNE PLATE: To se odnosi i na razliku do punog iznosa poreza i doprinosa

Razliku od subvencije koju daje država do pune plate zaposlenom plaća poslodavac. To se odnosi i na razliku do punog iznosa poreza i doprinosa, ukazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Više

OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE DOBILE UPUTSTVO ZA OCJENJIVANJE

Svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori poslato je uputstvo za ocjenjivanje sa jasnim instrukcijama u vezi sa izvođenjem ocjena za četvrti klasifikacioni period i konačnih ocjena, a u skladu sa realnom mogućnošću da se školska godina završi od kuće, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović povodom ocjenjivanja rada od kuće.

Više

ZAJEDNICE OPŠTINA: Pad prihoda u budžetima opština između 15 i 30 odsto

Naše procjene u okviru Zajednice opština su da će epidemija za posledicu imati pad prihoda u budžetima opština između 15 i 30 odsto u odnosu na planirane što će značiti da će većina lokalnih samouprava morati da radi rebalans, saopštio je Refik Bojadžić, generalni sekretar Zajednice opštine Crne Gore.

Više

SMJERNICE IZDAVAOCIMA SMJEŠTAJA ZA ČIŠĆENJE U CILJU SPRJEČAVANJA ŠIRENJA KORONE

Radna grupa koja je učestvovala u izradi Strategije razvoja turizma opštine Tivat za period 2020-2024, a koju čine predstavnici te opštine, turističke organizacije i preduzeća Brand New Tivat, održala je sastanak sa ciljem revidovanja planiranih aktivnosti definisanih pomenutom strategijom. Oni su ocijenili korisnim dokument "Smjernice za čišćenje u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19", namijenjen izdavaocima privatnog smještaja, a koje je objavila onlajn platforma Airbnb na bazi preporuka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Hrvatske.

Više