Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POGLAVLJA 23 I 24: Vlada realizovala ili u kontinuitetu realizuje svoje obaveze

Sve ono što je u nadležnosti Vlade vezano za poglavlja 23 i 24 realizovano je ili se u kontinuitetu realizuje, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin odgovarajući na pitanja članova Odbora za antikorupciju u Skupštini Crne Gore.

Više

POGLAVLJE 8: CG sprema za otvaranje poglavlja iz oblasti konkurencije

Uprkos brojnim najavama da će se to zasigurno desiti, sada je neizvjesno da li će Crna Gora do kraja godine otvoriti Poglavlje 8 - Konkurencija. Zbog dešavanja unutar EU, a posebno nakon što je odgođeno otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, postavlja se pitanje šta će se dogoditi sa procesom proširenja.

Više

ZAKON O PLATNOM PROMETU: U porastu broj blokiranih preduzeća

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 119 kompanija više nego na prethodnom.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKOJ IDENTIFIKACIJI I ELEKTRONSKOM POTPISU: Predviđeno uvođenje elektronskog identifikacionog dokumenta i jasnije normiranje elektronske identifikacije

Radi usklađivanja sa Zakonom o ličnoj karti ("Sl. list CG", br. 12/2007, 73/2010, 28/2011, 50/2012, 10/2014 i 18/2019) i relevantnim dokumentima evropskog zakonodavstva, Vlada je utvrdila i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu.

Više