Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O BESPLATNOJ PRAVNOJ POMOĆI: Za šest godina utrošeno 54,5 miliona eura

U Crnoj Gori je u poslednjih šest godina pravo na besplatnu pravnu pomoć (BPP) ostvarilo više od 2,9 hiljada osoba, najčešće korisnika materijalnog obezbjeđenja, a za tu namjenu je utrošeno skoro 54,5 miliona eura, pokazalo je istraživanje Građanske alijanse.

Više

NACRT ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O HITNOJ MEDICINSKOJ POMOĆI: Poslije završenog fakulteta doktori medicine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti moraju da ostanu da rade dvije godine

Problem deficita ljekara u hitnoj medicinskoj pomoći će se prevazići kada bude usvojen Nacrt zakona o dopunama Zakona o hitnoj medicinskoj pomoći, koji je predložilo Ministarstvo zdravlja. Tim nacrtom je precizirano, kaže Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović, da poslije završenog fakulteta doktori medicine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti moraju da ostanu da rade dvije godine.

Više

ZAKON O PLATNOM PROMETU: U padu broj blokiranih preduzeća

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 16 kompanija manje nego na prethodnom.

Više