Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NOVI ZAKON O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Svako prekoračenje ovlašćenja strogo sankcionisati

Policijski službenici moraju u svakoj situaciji poštovati ljudska prava i slobode, svako prekoračenje ovlašćenja će biti strogo sankcionisano, a javnost i svi društveni subjekti treba da daju doprinos poštovanju policijskih službenika i zaštiti njihovog integriteta, zajednička je poruka sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Više

UREDBA O BLIŽEM POSTUPKU OČITAVANjA FISKALNE MEMORIJE PORESKE REGISTAR KASE: Neophodna defiskalizacija poreskih registar kasa prije prelaska na sistem elektronske fiskalizacije. Postupak defiskalizacije vrši se uz obavezno prisustvo ovlašćenog službenika Uprave prihoda i poreskog obveznika čija se kasa očitava

Uprava prihoda saopštila je da su obveznici fiskalizacije koji se bave gotovinskim transakcijama, prije prelaska na sistem elektronske fiskalizacije, u obavezi da izvrše defiskalizaciju postojećih poreskih registar kasa.

Više

CENTRALNA BANKA CG: U pripremi analiza za novi set mjera podrške

Centralna banka pravi analize za novi set mjera podrške privredi i građanima za ublažavanje posljedica pandemije kovid-19, rečeno iz ove vrhovne monetarne institucije. Najavili su da će javnost o rezultatu biti blagovremeno informisana.

Više

ODRŽANA PEER REVIEW MISIJA EVROPSKE KOMISIJE U CRNOJ GORI: Cilj misije je bio da procijeni kapacitet Crne Gore za upravljanje granicom na strateškom, političkom, upravljačkom, administrativnom i operativnom nivou

Peer review misija Evropske komisije u Crnoj Gori održana je u periodu 25-29. januara. Misiju je organizovala Evropska komisija, putem Instrumenta tehničke pomoći i razmjene informacija (TAIEX), u saradnji s Kancelarijom za evropske integracije.

Više