Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Predviđeno da dio poslova katastra i nadležnih sekretarijata preuzmu revidenti - firme koje imaju licencu za revidiranje i stručni nadzor

Usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 82/2020) omogućava lakšu i jeftiniju legalizaciju, pa je tako usvojeno i rješenje da dio poslova katastra i nadležnih sekretarijata preuzmu revidenti - firme koje imaju licencu za revidiranje i stručni nadzor. Radi se o provjeri da li je objekat izgrađen u skladu sa parametrima, identifikaciju objekta na orto foto snimku i smjernicama planskog dokumenta, ukazao je generalni direktor za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Više

ZAKON O PLATNOM PROMETU: U padu broj manje blokiranih preduzeća

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi deset kompanije manje nego na prethodnom.

Više

PROGRAMSKA LINIJA ZA RAZVOJ KLASTERA: Udruživanjem unaprijediti sopstvene biznis performanse

Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve zainteresovane da se prijave na programsku liniju za razvoj klastera, kako bi kroz udruživanje unaprijedili sopstvene biznis performanse.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Budžetski deficit 271 milion eura

Deficit budžeta za prvih sedam mjeseci ove godine iznosio je 271 milion eura ili 5,9 odsto bruto domaćeg proizvoda, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Više