Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Omogućene kulturne manifestacije uz prisustvo do 100 građana na otvorenim, 50 na zatvorenim javnim mjestima

Nakon što je prošlog mjeseca Skupština usvojila novi Zakon o medijima ("Sl. list CG", br. 82/2020 - dalje: Zakon) uslijedile su burne reakcije javnosti najviše zbog odredba kojom se definiše zaštita novinarskih izvora – često najdragocjenijih sagovornika novinara. Iako medijski eksperti iz Evrope kažu da je Zakon usklađen sa regulativom Evropske unije, dio domaće javnosti negoduje što će medijski poslenici morati na zahtjev državnog tužioca da otkriju izvor informacija "kada je to neophodno radi zaštite interesa nacionalne bezbjednosti, teritorijalnog integriteta i zaštite zdravlja".

Više

ZAKON O IGRAMA NA SREĆU: Utvrđeno umanjenje fiksnog dijela koncesione naknade za priređivače

Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo je javni poziv za učešće komercijalnih banaka u četvrtoj fazi projekta rješavanja stambenih potreba građana po povoljnim uslovima, koji je otvoren do 7. septembra.

Više

CENTRALNA BANKA CG: U junu likvidno 947,6 miliona eura

Banke su do kraja juna odobrile kredite od ukupno 3,1 milijardu eura, što je rast od 0,9 odsto na mjesečnom nivou.

Više