Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NEOPHODNO DONIJETI ZAKON O POSREDOVANJU U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI

Nepostojanje regulative kojom se uređuje trgovina nekretninama razlog je postojanja ogromnog broja onih koji se bave posredovanjem u prometu nepokretnosti i koji nelegalnim radnjama nanose direktnu štetu državi, agencijama, klijentima, a posredno i cijeloj struci, saopšteno je na konstitutivnoj sjednici Grupacije za trgovinu nekretninama PKCG.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Građanima odobreno 46% manje kredita

Od pojave korona virusa, odnosno od marta zaključno sa oktobrom tekuće godine odobreno je 46,5 odsto manje kredita građanima, a firmama za 6,9 odsto, rečeno je iz Centralne banke.

Više

ZABELEŽEN PAD KAMATNIH STOPA U SEPTEMBRU 2020. GODINE

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u septembru je pala 0,01 procentni poen u odnosu na avgust i iznosila je 5,86 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

OMOGUĆEN PRISTUP SLUŽBENIM DOKUMENTIMA ZA CRNU GORU

Konvencija Savjeta Evrope (SE) kojom se utvrđuje pravo na pristup službenim dokumentima za Crnu Goru i još devet država stupila je na snagu 1. decembra 2020. godine. U toj instituciji navode da je pravo na pristup službenim dokumentima od suštinskog značaja za samorazvoj ljudi i za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava, kao i da je transparentnost javnih vlasti ključna karakteristika dobrog upravljanja.

Više