Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Definisanje uslova za obavljanje djelatnosi iznajmljivanja vozila sa uslugom vozača

11.03.2019.


U Privrednoj komori Crne Gore održan je okrugli sto u vezi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Predmetni okrugli sto je organizovan u cilju pojašnjena novo definisanih zakonskih odredbi na koje je zainteresovana javnost bila u mogućnosti da dostavi sugestije i predloge u sklopu javne rasprave. Na okruglom stolu su učestvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Privredne komore Crne Gore – Udruženje saobraćaja kao i zainteresovani predstavnici privrednih subjekata koji obavljaju djelatnost iznajmljivanja vozila sa uslugom vozača (rent a car sa vozačem) i predstavnici auto taksi prevoznika.

Pored predloga i sugestija na nacrt zakona koje su prezentovali privrednici, generalni direktor za drumski saobraćaj g. Dalibor Milošević je prezentovao rešenja u predmetnom nacrtu zakona do kojih se došlo u oblasti auto taksi prevoza i iznajmljivanja vozila sa uslugom vozača (rent a car sa vozačem), a koja su proteklih dana bila netačno ili pogrešno interpretirana u domaćim medijima.

Na kraju sastanka je dogovoreno, da se održi još jedan sastanak na kojem bi se dodatno razmotrili definisani uslovi za obavljanje djelatnosi iznajmljivanja vozila sa uslugom vozača (rent a car sa vozačem).


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, 07.03.2019.


Naslov: Redakcija