Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAŠTITNIK LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA: Utvrditi da li se mjerama protiv koronavirusa krše prava građana

29.12.2020.


Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković pokrenuće postupak kako bi utvrdio da li je Ministarstvo zdravlja novim mjerama protiv koronavirusa prekršilo ljudska prava, potvrđeno je iz te institucije.

On će od Ministarstva zdravlja tražiti da se izjasne o novim propisima koji su usvojeni u ponedjeljak, a dodatno obrazloženi juče na konferenciji za novinare čelnika Ministarstva zdravlja.

"Na osnovu uvida u Naredbu objavljenu u Službenom listu i na osnovu medijskih izvještavanja po ovom pitanju, zaštitnik će pokrenuti postupak po sopstvenoj inicijativi i zatražiti izjašnjenje od Ministarstva zdravlja. Naš postupak u ovom slučaju ne razlikuje se od ranijeg stava kada su u pitanju navedene mjere", piše u odgovoru zaštitnika.

Ministarstvo zdravlja donijelo je u ponedjeljak veče nove mjere u borbi protiv korona virusa, koje, između ostalog, predviđaju zabranu organizovanja Nove godine i na otvorenom i na zatvorenom, ali omogućava održavanje vjerskih obreda.

Grupa građana pokrenula je odmah zatim peticiju kojom od Vlade Crne Gore traže jednaka prava za sve u doba novogodišnjih praznika.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 23.12.2020.


Naslov: Redakcija