Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DONIJETE NOVE MJERE ZA SUZBIJANJE PANDEMIJE COVID 19: Mjere su na snazi do 11. januara 2021. godine

23.12.2020.


Ministarstvo zdravlja propisalo je nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će važiti od utorka 22. decembra do 11. januara naredne godine, prema kojima je, između ostalog, zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Nema slavlja u kafićima i hotelima, zabranjeno je okupljanje u vikendicama i zatvoren je međugradski saobraćaj tokom praznika.

Novim mjera predviđeno je da će međugradski saobraćaj biti zabranjen 24. 25. 30. i 31. decembra, kao i 1, 2, 6. i 7. januara.

Ostaje na snazi zabrana međugradskog saobraćaja od petka od 22 sata do ponedjeljka u pet sati.

Pravilno nošenje maske podrazumijeva nošenje maske na licu tako da pokriva nos i usta, dok fizička distanca podrazumijeva održavanje razmaka od najmanje dva metra među osobama koja nisu članovi istog domaćinstva

Na snazi ostaje zabranjen rad noćnih klubova, dok je rad ostalih ugostiteljskih objekata, izuzev hotela, produžen do 20 sati, osim za 24, 25, 30. i 31. decembar, kao i za 1. 2, 6, 7 i 8. januara, kada je dozvoljeno samo pružanje usluga dostave hrane.

Rad hotela treba organizovati na poseban način za dane 24, 25,30 i 31. decembar, kao i 1, 2, 6, 7 i 8. januara.

Omogućava se rad hotelskih restorana samo za goste hotela od sedam do 16 sati u skladu sa važećim preporukama za pružanje usluga u restoranima tokom epidemije COVID-19.

Zabranjen je rad bazena, spa centara i zabavno-muzičkog programa za navedene datume.

Zabavno muzički program van navedenih datuma moguće je organizovati od sedam do 20 sati uz poštovanje važećih preporuka koje je izradio Institut za javno zdravlje.

Zabranjeno je izdavanja smještajnih jedinica (vikendice, stanove i slično) za više od dvije osobe, osim članovima zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Tokom vjerskih praznika (u noći između 24. i 25. decembra, 6. i 7. januara) dozvoljen je izlazak iz objekta stanovanja radi prisustvovanja tradicionalnim vjerskim obredima pod već definisanim uslovima za boravak u vjerskim objektima i za vrijeme vjerskih obreda na otvorenom.

Zabranjeno je organizovanje svih stručnih i naučnih skupova od 28. decembra do 11. januara.

Izuzetak su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta, kao i uz pridržavanje mjera fizičke distance od dva metra, nošenje maski i uz korišćenje megafona i transparenata, bez uzvikivanja.

Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetne osobe u grupi na otvorenom javnom mjestu, osim za osobe koje obavljaju svoje redovne radne zadatke i članove istog domaćinstva.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 21.12.2020.


Naslov: Redakcija