Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: Zakon je na snazi od 31. decembra 2016. godine i usvojen je u cilju pružanja podrške obveznicima koji imaju poteškoće u poslovanju da u ratama otplate poreski dug, pri čemu će po izmirenju duga biti oslobođeni obračunatih kamata

16.01.2017.


Službenici Poreske uprave (PU) prezentovali su proceduru postupanja sa kojom treba da budu upoznati poreski obveznici pri podnošenju zahtjeva za reprogram poreskih potraživanja, čime će se omogućiti da što veći broj njih iskoristi tu mogućnost.

U prostorijama PU u četvrtak, 12. januara 2017. godine je održan sastanak sa predstavnicima asocijacija poreskih obveznika – Unije poslodavaca, Privredne komore, Advokatske komore, Instituta računovođa i revizora i Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, u cilju njihovog upoznavanja sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja ("Sl. list CG", br. 83/2016 - dalje: Zakon).

"Na sastanku su razmotreni dalji planovi za jačanje uzajamne saradnje i informisanja poreskih obveznika o tom Zakonu, kao i mogućnostima otplate poreskog duga koji pruža poreskim obveznicima", navodi se u saopštenju PU.

Imajući u vidu da je PU nadležna za implementaciju tog zakonskog rješenja, odnosno za postupanje po javnom pozivu koji će raspisati Ministarstvo finansija, tokom sastanka službenici PU detaljno su prezentovali proceduru postupanja s kojom treba da budu upoznati poreski obveznici.

"Zakon je usvojen u cilju pružanja podrške obveznicima koji imaju poteškoće u poslovanju da u ratama otplate poreski dug, pri čemu će po izmirenju duga biti oslobođeni obračunatih kamata", rekli su iz PU.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.01.2017.


Naslov. Redakcija