Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: Očekuje se raspisivanje javnog poziva za reprogram poreskih potraživanja, pri čemu će poreski obveznici u roku od 45 dana imati mogućnost da podnesu zahtjev za njihov reprogram

14.02.2017.


Ministarstvo finansija objaviće u srijedu, 15. februara 2017. godine javni poziv za reprogram poreskih potraživanja, pri čemu će poreski obveznici u roku od 45 dana imati mogućnost da podnesu zahtjev za njihov reprogram.

Na sajtu Poreske uprave (PU) objavljeno je da se zahtjevi za reprogram poreskih obaveza dostavljaju centrali PU na adresi Bulevar Šarla de Gola broj 2.

Forma zahtjeva za reprogram poreskih potraživanja, potvrdu o stanju poreskog duga na dan objave javnog poziva, kao i instrukciju za postupanje pri apliciranju za reprogram poreskih potraživanja mogu se naći na sajtu PU.

Zakon o reprogramu poreskog potraživanja ("Sl. list CG", br. 83/2016) stupio je na snagu 31. decembra 2016. godine.

Zakon je usvojen u cilju naplate poreskih potraživanja od obveznika koji zbog nelikvidnosti i poteškoća u poslovanju nijesu bili u mogućnosti da blagovremeno izmire poreske obaveze.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.02.2017.


Naslov: Redakcija