Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PORESKA UPRAVA TOKOM LJETNJE SEZONE IZREKLA MILION EURA NOVČANIH KAZNI: Dug poreskih obveznika kojim su ukinuta rješenja o reprogramu iznosi 30 miliona eura

11.09.2018.


Poreska uprava, tokom ljetnje sezone, izrekla je milion eura novčanih kazni. U Herceg Novom, kontrolom su utvrdili neevidentirani promet od milion eura. Ove sezone naplatili su 280 miliona eura prihoda, od čega 80 miliona na primorju, saopšteno je za TVCG iz Poreske uprave.

Poreska uprava, tokom ljetnje sezone, izrekla je više od milion eura novčanih kazni, i mjeru zabrane obavljanja djelatnosti kod 100 poreskih obveznika.

"U Herceg Novom je utvrđen neevidentirani promet od milion eura i poreske obaveze po tom osnovu 300. 000 eura", saopštila je iz Poreske uprave Milica Vuletić.

Tokom ljetnje sezone naplaćeno je 280 miliona eura prihoda, od toga 80 miliona u primorskim opštinama.

"Tokom ove godine naplaceno je 700 miliona što je 74 miliona više u odnosu na prethodnu godinu i 45 u odnosu na plan", kaže Vuletić.

Na osnovu zakona o reprogramu tokom dvije godine naplaćeno je 35 miliona eura.

Izmirivanje poreskih obaveza po osnovu reprograma je 75%.

Kod 1000 poreskih obveznika raskinut je ugovor o reprogramu i bice pokrenut stecaj. Dug poreskih obveznika kojim su ukinuta rjesanja o reprogramu iznosi 30 miliona eura.


IZVOR: Vebsajt Vlade Crne Gore, 08.09.2018.


Naslov: Redakcija