Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRODUŽENA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU DO 22. SEPTEMBRA 2018. GODINE: Značajne novine ovog zakonskog rješenja odnose se na uvođenje stručnog ispita, licence i ispita provjere znanja za stečajne upravnike, koji imaju za cilj pružanje dodatnih garancija da će stečajni upravnici obavljati svoje dužnosti stručno i profesionalno

11.09.2018.


 

Javna rasprava pokrenuta je 16. jula i zbog velikog interesovanja javnosti njen rok se produžava za 15 dana.

Ministarstvo ekonomije poziva sve zainteresovane subjekte da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju, a komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije na Nacrt zakona mogu dostaviti Ministarstvu ekonomije u pisanoj formi, putem pošte na adresu: Rimski trg, broj 46, 81000 Podgorica, ili elektronski na mejl adresu: renata.milutinovic@mek.gov.

Nakon završetka javne rasprave, Ministarstvo ekonomije će razmotriti sve komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije i sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Izmjenama i dopunama Zakona o stečaju stvaraju se pretpostavke za unapređivanje ostvarivanja ekonomičnosti, racionalnosti i efikasnosti stečajnog postupka. Značajne novine ovog zakonskog rješenja odnose se na uvođenje stručnog ispita, licence i ispita provjere znanja za stečajne upravnike, koji imaju za cilj pružanje dodatnih garancija da će stečajni upravnici obavljati svoje dužnosti stručno i profesionalno. Zakon takođe precizira određene norme kao i obezbjeđivanje njihove efikasnije primjene, otklanjanjanje određenih slabosti koje su se pokazale u praksi i skraćenje rokova. Uvedena je i lista stečajnih upravnika i preciziran kriterijum za imenovanje stečajnih upravnika. 

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju će biti dostupan javnosti tokom cijelog trajanja javne rasprave na internet stranici Ministarstva ekonomije i portalu e-uprave.


IZVOR: Vebsajt Vlade Crne Gore, 08.09.2018.


Naslov: Redakcija