Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REGIONALNA KONFERENCIJA "SARADNJA DRŽAVE I CIVILNOG DRUŠTVA U PROCESU EVROPSKE INTEGRACIJE" 11. i 12. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Evropski pokret u Crnoj Gori, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, organizuje 11. i 12. septembra 2015. godine regionalnu konferenciju "Saradnja države i civilnog društva u procesu evropske integracije".

Na konferenciji, koja se realizuje u okviru projekta Regionalna konvencija o evropskoj integraciji, učestvovaće ministri šest država regiona zaduženi za evropske integracije, kao i brojni predstavnici javnog sektora, medija i civilnog društva.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori, Momčilo Radulović, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić, ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, František Lipka.

Na prvom od četiri predviđena panela na temu "Gdje smo u procesu evropske integracije – saradnja države i civilnog društva i regionalna saradnja" govoriće: potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, Jadranka Joksimović, ministarka evropskih integracija u Vladi Republike Albanije, Klajda Đoša, vice-premijer za evropske poslove u Vladi Republike Makedonije, Fatmir Besimi, ministar evropskih integracija u Vladi Kosova, Bekim Çollaku i ministar vanjskih poslova u Vladi Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak.

Regionalna konferencija je završni događaj u okviru projekta "Regionalna konvencija o evropskoj integraciji", koju su u prethodnom periodu realizovali Evropski pokret u Crnoj Gori u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, Evropskim pokretom u Albaniji i Istraživačkim centrom za spoljnu politiku Slovačke, uz finansijsku podršku Njemačkog pakta za stabilnost i Međunarodnog višegradskog fonda.

Regionalna konferencija će se održati u Budvi, u hotelu Avala, s početkom u 10.00 sati, 11. septembra 2015. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, 10.09.2015.