Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 8. jula 2016. godine održane śednice Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, odgođena sednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike - Razmotreni amandmani na prijedloge zakona


127. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Na śjednici Odbor je razmotrio sljedeće amandmane:

• amandman na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu, koji su podnijeli poslanici Velizar Kaluđerović, Neven Gošović, Mladen Bojanić i Dritan Abazović;

• amandmane (4) na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (1 amandman koji je podnio poslanik Srđan Milić i 3 amandmana koje su podnijeli poslanici Neven Gošović i Dritan Abazović).

U okviru treće tačke dnevnog reda Odbor se upoznao sa dopisom Savjeta za građansku kontrolu rada policije i odlučio da će, u slučaju pripadnika romske nacionalnosti, koji će pokušati da se upiše na Policijsku akademiju u Danilovgradu, dati preporuku i, na taj način, doprinijeti mjeri afirmativne akcije i aktiviranju ustavnih i međunarodnih standarda.

60. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je 8. jula 2016. godine 60. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na dva prijedloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu desete redovne śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini.

Od deset amandmana na Prijedlog zakona o regionalnom vodosnabdijevanju, predlagač zakona prihvatio je amandmane 1, 2, 8, 9 i 10, a nije prihvatio amandmane 3, 4, 5, 6 i 7. Nakon obrazloženja, predstavnik predlagača amandmana, poslanik Predrag Sekulić, predsjednik Odbora, odustao je od amandmana koji nijesu prihvaćeni.

Amandmane I–VI i VI-X na Prijedlog zakona o komunalnim djelatnostima, obrazložio je predstavnik predlagača amandmana, poslanik Radovan Obradović. Predstavnik predlagača zakona ih nije prihvatio, a obrazloženi su razlozi neprihvatanja. Najavljeni su i amandmani Vlade. Nakon obrazloženja, predstavnik podnosilaca amandmana je odustao od podnijetih amandmana.

Odbor je odgodio razmatranje jednog amandmana na Prijedlog zakona o legalizaciji neformalnih objekata, imajući u vidu najavu predstavnika predlagača zakona da se na taj Predlog očekuje više amandmana.

Odgođena 80. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Zbog nedostatka kvoruma odgođena je 80. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Za śednicu je predviđen sljedeći dnevni red:

1. Prijedlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o noćnom radu broj 171;

2. Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Crne Gore i Republike Bugarske o socijalnom osiguranju;

3. Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Italije.

Izvor: Press služba Skupštine, 08.07.2016.