Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POVEĆANO INTERESOVANJE ZA PODRŠKU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA POVRTARSKOJ PROIZVODNJI: U proljećnjoj sjetvi zasađeno dva puta više hektara


Za agrobudžetsku podršku povrtarskoj proizvodnji u proljećnoj sjetvi prijavilo se 273 proizvođača. Ukupna vrijednost prijavljenih investicija iznosi 207.698,84 eura, a zasađeno je 459,34 ha pod povrtarskim kulturama. U odnosu na isti period prošle godine, broj proizvođača povećan je za 124, a ukupno zasađena površina pod povrtarskim kulturama za 243,34 ha, odnosno bilježi se rast za oko 200%.

Od ukupnog broja proizvođača povrća koji su se prijavili za podršku, njih 56 je, osim nabavke sadnog materijala investiralo u nabavku sistema za navodnjavanje i mehanizacije neophodne za savremenu povrtarsku proizvodnju.

Proizvođači povrća iz Agrobudžeta za 2015. imaju mogućnost ostvarivanja prava na podršku za nabavku sadnog materijala povrća, sistema za navodnjavanje i namjenske opreme i mehanizacije, u iznosu do 50% ukupne vrijednosti investicije, maksimalno 3.000 evra po zahtjevu.

Svi zainteresovani proizvođači povrća koji su svoju investiciju realizovali nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva, 30. maja, imaju mogućnost da se prijave za podršku zaključno sa 30. novembrom 2015. godine, do kada traje prijava za jesenju sjetvu.

Podrška se ostvaruje na osnovu dostavljene dokumentacije i izvještaja terenske komisije koja će provjeriti stanje na terenu. 

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 10.06.2015.