Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KONKURS ZA RASPODJELU SREDSTAVA IZ FONDA AEM: Radio emiterima 130.000 eura pomoći


Savjet Agencije za elektronske medije (AEM) raspisao je konkurs za raspodjelu 130 hiljada eura, fonda AEM-a za pomoć komercijalnim radio emiterima.

Iz AEM-a su podsjetili da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima ("Sl. list CG", br. 33/2012 i 58/2014) uvedena obaveza plaćanja naknade za korišćenje radijskih prijemnika u vozilu, za pomoć komercijalnim radio emiterima. Fond AEM-a je na taj način od početka godine do kraja maja prikupio 130 hiljada eura, koje će raspodijeliti putem konkursa.

Komercijalni radio emiteri će moći da konkurišu za dodjelu godišnjih grantova za podsticanje učešća sopstvene produkcije u ukupnoj programskoj strukturi, za koje će biti izdvojeno 75.000 eura i programskih grantova za povećanje obima, strukture i raznovrsnosti ponude sadržaja posvećenih tematskim oblastima od javnog interesa, za koje će biti izdvojeno 55.000 eura.

Izvor: Vebsajt RTCG, 10.06.2015.