Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE: Agencija za sprečavanje korupcije podnijela 89 zahtijeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv funkcionera koji nijesu podnjeli redovni godišnji izvještaj o prihodima i imovini u zakonskom roku


Agencija za sprečavanje korupcije je, nakon što je 31. marta istekao zakonski rok za predaju redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini, podnijela 89 zahtijeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv funkcionera na državnom nivou koji nijesu ispunili svoju zakonsku obavezu.

Paralelno sa pokrenutim prekršajnim postupcima, koji se vode pred nadležnim sudovima, u Agenciji su pokrenuti i upravni postupci protiv javnih funkcionera koji nijesu ispunili obavezu po istom osnovu.

Agencija će, nakon sprovođenja upravnih postupka, te utvrđivanja činjenica i okolnosti, donijeti odluke o tome da li su funkcioneri prekršili Zakon o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014), i obavijestiti organe vlasti u kojima vrše javnu funkciju radi daljeg postupanja i sankcionisanja.

U Agenciji poručuju da će nastaviti sa podnošenjem zahtijeva za pokretanjem prekršajnih postupaka i protiv funkcionera na lokalnom nivou.

"Najažurniji u prijavljivanju prihoda i imovine, kao i prethodnih godina bili su sudije, tužioci, poslanici i ministri, dok su najneažurniji bili funkcioneri na lokalnom nivou", poručili su u Agenciji.

Izvor: Vebsajt CdM, 09.05.2016.