Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIJEDLOG ODLUKE O IZMJENI ODLUKE O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA: Budvanski taksisti će parking plaćati 300 eura godišnje

11.04.2018.


Opština Budva je pripremila izmjenu Odluke o lokalnim komunalnim taksama za parkiranje taksi automobila i za taksi vozila koja koriste elektromotor, prema kom za parkiranje taksi automobila prevoznik plaća lokalnu komunalnu taksu od 300 eura godišnje, dok se za taksi vozila koja koriste elektromotor ta taksa ne plaća.

"Donošenjem Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017), stekli su se uslovi za precizne obaveze taksi automobila na teritoriji opštine Budva za korišćenje taksi stajališta i uklanjanja biznis barijera koje su otežavale u poslovanju. Lokalna uprava će davati stimulans upotrebi "zelene tehnologije i podržati niskokarbonski turizam. Mjere za plaćanje lokalne komunalne takse za korišćenje taksi stajališta za vozila na električni pogon donose se radi promovisanja ekološke svijesti", navodi se u obrazloženju odluke.

Odluka o izmjeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama naći će se na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine.


IZVOR: Vebsajt CdM, 10.04.2018.


Naslov: Redakcija