Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN ŠESTI SASTANAK PODODBORA ZA PRAVDU, SLOBODU I BEZBJEDNOST IZMEĐU CRNE GORE I EVROPSKE KOMISIJE: Razmotrena reforma pravosuđa, pravosudna saradnja u krivičnim i građanskim stvarima, kao i stanje u oblasti temeljnih prava


U Podgorici je 9. i 10. marta održan šesti sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost između Crne Gore i Evropske komisije. Sastanak su otvorili državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović i šef Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za proširenje Dirk Lange.

Na sastanku je razmotrena reforma pravosuđa, pravosudna saradnja u krivičnim i građanskim stvarima, kao i stanje u oblasti temeljnih prava. Takođe je bilo riječi o borbi protiv korupcije, terorizma i sprečavanju pranja novca. Predmet sastanka je bila i policijska saradnja, borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv trgovine ljudima, prevencija droge, a razmatran je i napredak u oblasti migracija i azila, upravljanja granicama i viznoj politici.

U svim oblastima akcent je bio na usklađivanju nacionalnog zakonodavstva i institucionalnog okvira sa standardima EU.

Predstavnici crnogorskih institucija predstavili su napredak ostvaren u ovoj oblasti od prethodnog sastanka koji je održan februara 2015. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo inostranih poslova, 10.03.2016.