Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZARADAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Zakon stupa na snagu 16. marta 2016. godine. Zakon predviđa da će plate u javnom sektoru biti veće u prosjeku pet odsto. Zarade se mogu povećati ako je budžet uravnotežen ili je u suficitu, dok se moraju smanjiti ako budžet ima deficit preko dva odsto BDP-a


Zakon o zaradama zaposlenih u javnom sektoru (Sl. list CG, br, 16/2016 - dalje: Zakon) stupiće na snagu 16. marta 2016. godine.

Zakon predviđa da će plate u javnom sektoru biti veće u prosjeku pet odsto. Zakonom je predviđeno da se plate mogu povećati ako je budžet uravnotežen ili je u suficitu. Plate se moraju smanjiti ako budžet ima deficit preko dva odsto BDP-a.

Ministar finansija, Radoje Zugić, je rekao da ovaj Zakon uvodi red u ovu oblast, jer se ukidaju nadoknade za upravne odbore, komisije, radna tijela...

Oko koeficijenata, ali i izuzeća od primjene ovog Zakona bilo je dosta rasprave u parlamentu.

Podsjetimo, šest regulatora najavili su tužbu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Zakona zato što nijesu izuzeti od njegove primjene.

Izuzeće su tražili Agencija za elektronsku komunikaciju i poštansku djelatnost, Regulatorna agencija za energetiku, Agencija za nadzor osiguranja, Agencija za elektronske medije i Agencija za ljekove i medicinska sredstva i Komisija za hartije od vrijednosti.

Izvor: Vebsajt CdM, 10.03.2016.