Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RADIONICA NA TEMU ELEKTRONSKO IZDAVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE


Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa njemačkom organizacijom GIZ, koja kroz svoj program Regionalnog Otvernog Fonda sprovodi Projekat podrške uvođenju elektronske građevinske dozvole (EBPS) u zemljama Jugoistočne Evrope (Dissemination of an e-building permit system in South-East Europe), organizovalo je 10. i 11. marta dvodnevnu radionicu na temu Elektronsko izdavanje građevinske dozvole.

Radionica će se održati uz učešće predstavnika: GIZ-a, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj/NALED, Srbija, Asocijacija jedinica lokalne samouprave Republike Makedonije (ZELS), Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije I REAKTIV-a konzorcijuma koji je u Srbiji razvio softver za izdavanje građevinske dozvole elektronskim putem kao i predstavnika crnogorskih organa lokalnih uprava nadležnih za izdavanje UTU, građevinskih dozvola i upotrebnih dozvola kao i predstavnika nadležnih službi koji učestvuju u procesu izdavanja građevinskih dozvola kroz izdavanje potrebnih saglasnosti i drugih dokaza utvrđenih posobnim propisima, a koje, u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 51/2008, 40/2010 - dr. zakon, 34/2011, 47/2011 - ispr., 40/2011 - dr. zakon, 35/2013, 39/2013 - ispr. i 33/2014), po sistemu "jedan šalter", pribavljaju organi nadležni za izdavanje dozvola.

S obzirom da se sistem Elektronske građevinske dozvole već primjenjuje u Makedoniji i Republici Srbiji, kolege iz Makedonije i Srbije će prezentovati svoja iskustva na uvođenju elektronske građevinske dozvole kolegama iz Crne Gore sa ciljem da im njihova iskustva pomognu u daljem radu.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 10.03.2016.