Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 10. februara 2016. godine održana śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu - Održano kontrolo saslušanje vrhovnog državnog tužioca, glavnog specijalnog tužioca i ministra pravde o primjeni Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o specijalnom tužilaštvu


111. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na održanoj 111. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu realizovao je kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića; Glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića i ministra pravde, Zorana Pažina, na temu: "Dosadašnja primjena u praksi i efekti novih instituta iz ZKP-a (sporazum o priznanju krivice, svjedok saradnik i dr.) njihovi dometi i ograničenja, kao i primjena Zakona o specijalnom tužilaštvu - efekti i problemi, s posebnim osvrtom na model izbora šefa specijalnog istražnog tima".

Kontrolno saslušanje je organizovano u cilju pribavljanja informacija i stručnih mišljenja povodom zakonskih rješenja koja se odnose na institut sporazuma o priznanju krivice i institut svjedoka saradnika kao i na norme Zakona o specijalnom tužilaštvu ("Sl. list CG", br. 10/2015) vezano za izbor šefa specijalnog istražnog tima.

Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac, Milivoje Katnić, Glavni specijalni tužilac i Zoran Pažin, ministar pravde, sveobuhvatno su odgovarali na pitanja poslanika, članova Odbora. Nakon konstruktivne rasprave odlučeno je da se pripremi izvještaj sa predlogom zaključaka. 

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 10.02.2016.